Ο στρατός της Λιβύης συγκρούσθηκε σήμερα το πρωί με ισλαμιστές στην ανατολική πόλη της Βεγγάζης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν, έγινε γνωστό από αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Δυτικές δυνάμεις, οι οποίες ανησυχούν για τη σταθερότητα στη Λιβύη, έχουν υποσχεθεί περισσότερη βοήθεια στο στρατό για να ελέγξει τους πρώην μαχητές που βοήθησαν να ανατραπεί πριν από δύο χρόνια ο Μουάμαρ Καντάφι, αλλά έκτοτε αμφισβητούν την κυβέρνηση της χώρας.

Μάχες ξέσπασαν τη Δευτέρα ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις του στρατού και μέλη της μαχητικής ισλαμιστικής οργάνωσης Άνσαρ αλ-Σαρία στη Βεγγάζη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι πριν οι ισλαμιστές αποχωρήσουν από την κύρια βάση τους.
Μάχες ξέσπασαν και πάλι σε τρία σημεία της πόλης τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Άρχισαν όταν μέλη της Άνσαρ αλ-Σαρία έριξαν μια χειροβομβίδα εναντίον περιπόλου των ειδικών δυνάμεων, δήλωσε ένας αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας, αν και αργότερα απέσυρε τη δήλωσή αυτή και είπε ότι δεν είναι σαφές ποιος βρισκόταν πίσω από την επίθεση.

Η κατάσταση της ασφάλειας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης έχει επιδεινωθεί πολύ τους λίγους τελευταίους μήνες. Ισλαμιστές έχουν στήσει τα δικά τους σημεία ελέγχου ενώ καθημερινά σημειώνονται δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις.
Κάτοικοι δήλωσαν πως ισλαμιστές, ανάμεσα στους οποίους και μέλη της Άνσαρ αλ-Σαρία, συγκεντρώνονται έξω από τη Βεγγάζη και ο στρατός στέλνει εσπευσμένα ενισχύσεις με μια αυτοκινητοπομπή. Όμως οι ισλαμιστές εγκατέλειψαν αργότερα την περιοχή και η ηρεμία αποκαταστάθηκε στην πόλη.

TAGS