current views are: 2

27 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση16:45

Πολιτικό ρέκβιεμ για τον Μπερλουσκόνι – Αποβλήθηκε από τη Γερουσία (Βίντεο)

Την αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε η Γερουσία της Ιταλίας στο πλαίσιο της υπόθεσης φορολογικής απάτης της εταιρείας του, Mediaset, για την οποία καταδικάστηκε.

Δημοσίευση 16:45’
αρθρο-newpost

Την αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε η Γερουσία της Ιταλίας στο πλαίσιο της υπόθεσης φορολογικής απάτης της εταιρείας του, Mediaset, για την οποία καταδικάστηκε.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Την αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε η Γερουσία της Ιταλίας στο πλαίσιο της υπόθεσης φορολογικής απάτης της εταιρείας του, Mediaset, για την οποία καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκιση.

Με την απόφαση, πλέον, αίρεται η ασυλία του πρώην πρωθυπουργού και μπορεί να συλληφθεί για τις ποινικές καταδίκες του, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία, για τα επόμενα έξι χρόνια δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Ο 77χρονος Μπερλουσκόνι δεν διαθέτει πολιτικό αξίωμα έπειτα από δύο δεκαετίες, διάστημα στο οποίο εξελέγη στον πρωθυπουργικό θώκο τρεις φορές.

«Κάναμε απλώς ό,τι μας επέβαλε ο νόμος, δεν είναι κάτι το εξαιρετικό, είναι ακριβώς αυτό το οποίο έπρεπε να γίνει», επισήμανε ο Ντάριο Στεφάνο, πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της γερουσίας, που είχε εισηγηθεί να αποπεμφθεί ο πρώην πρωθυπουργός  της Ιταλίας.

Πρακτικά, η απόφαση αυτή δεν έχει συνέπειες για την κυβέρνηση συνεργασίας του Ενρίκο Λέτα, αφού η πλευρά Μπερλουσκόνι δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την ανατροπή της.

Νωρίτερα, μιλώντας σε συγκεντρωμένους υποστηρικτές του κόμματός του, του Forza Italia έξω από την κατοικία του δήλωσε πως «είναι μια πικρή ημέρα, ημέρα πένθους για την ιταλική Δημοκρατία» και ότι δικαστές και εισαγγελείς ετοιμάζουν τη χώρα για μια «σοσιαλιστική επέλαση» μέσω της εξόντωσής του. 

«Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ, σας το υπόσχομαι, θα τραβήξουμε μπροστά», είπε στους υποστηρικτές του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος χαρακτήρισε την σημερινή «ημέρα πένθους για τον νόμο, το δίκαιο και την δημοκρατία».


σχετικα αρθρα