Ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα την Ντέιρ Ατίγια, μια σημαντική πόλη για τον έλεγχο της περιφέρειας Καλαμούν, βορείως της Δαμασκού, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Ο ηρωικός στρατός μας πήρε τον έλεγχο της Ντέιρ Ατίγια στην επαρχία της Δαμασκού, αφού συνέτριψε τους τελευταίους τρομοκρατικούς θύλακες σ' αυτή την πόλη», δήλωσε στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Νωρίτερα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει πως μάχες μαίνονται σήμερα μεταξύ ανταρτών και στρατευμάτων του καθεστώτος σε δύο μέτωπα κοντά στη Δαμασκό, ενώ ένας πύραυλος εκτοξεύθηκε εναντίον της πόλης Ράκα, στη βόρεια Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να τραυματισθούν τριάντα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι πιο σφοδρές μάχες διεξάγονται στα περίχωρα της Ντέιρ Ατίγια, που οι αντάρτες είχαν καταλάβει από το στρατό την περασμένη εβδομάδα. «Ο στρατός προωθείται γύρω από την Ντέιρ Ατίγια», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, προσθέτοντας πως τους στρατιώτες βοηθούν φιλοκαθεστωτικοί πολιτοφύλακες. Στόχος των καθεστωτικών δυνάμεων είναι να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την οδό που συνδέει τη Δαμασκό με τη Χομς.

Στην ανατολική Γούτα, ανατολικά της Δαμασκού, συγκρούσεις σημειώνονται στον τομέα της Μαρτζ αλ-Σουλτάν έπειτα από μια επίθεση που εξαπέλυσαν οι αντάρτες για να χαλαρώσουν τον κλοιό. «Εννέα αντάρτες σκοτώθηκαν γύρω από τη Μαρτζ, όπως και τρία μέλη της Χεζμπολάχ», του ισχυρού σιιτικού κινήματος του Λιβάνου που βοηθάει το καθεστώς του Άσαντ κατά της εξέγερσης.