Απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα, η οποία έχει γίνει κόκκινο πανί για τους διαδηλωτές που συνεχίζουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με στόχο την ανατροπή της πρωθυπουργού την οποία κατηγορούν για κατάχρηση εξουσίας.

Μιλώντας στο BBC, η Σιναουάτρα που επιβίωσε της πρότασης μομφής, δήλωσε ότι δεν είναι αρκούντως ήρεμη η κατάσταση για την διεξαγωγή εκλογών και ζήτησε να τερματιστούν οι διαδηλώσεις αλλά είπε επίσης ότι δεν μπορεί να δώσει την έγκριση για την χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών που έχουν καταλάβει διάφορα δημόσια κτήρια.

Σήμερα περίπου 1000 διαδηλωτές μπήκαν στον προαύλιο χώρου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, χωρίς να εισβάλουν στο κτήριο.

Στην πρωτεύουσα της χώρας εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταλάβει δημόσια κτήρια, ενώ έχουν πολιορκήσει δεκάδες άλλα μεταξύ αυτών και την έδρα της αστυνομίας.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ζητούν την απομάκρυνση της Γινγκλούκ από την εξουσία, καθώς την κατηγορούν για κατάχρηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που διαθέτει το κόμμα της και για προσπάθεια να περάσει νόμους που ενισχύουν παρασκηνιακά τον αυτοεξόριστο αδερφό της και πρώην πρωθυπουργό, Τακσίν Σιναουάτρα.