Την ώρα που οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδριάζουν για την υιοθέτηση κοινής γραμμής στο ζήτημα της Λιβύης, ο Μουάμαρ Καντάφι, απείλησε σήμερα την ΕΕ ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης, μετέδωσε το επίσημο λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Jana.

"Εάν η Ευρώπη δεν μάς υποστηρίξει και αγνοήσει τον ενεργό ρόλο της Λιβύης στον αγώνα κατά της μετανάστευσης και το ρόλο της ως εγγυητή της σταθερότητας στη βόρεια Αφρική και σε ολόκληρη την Αφρική, η Λιβύη θ' αναγκαστεί να σταματήσει τις προσπάθειές της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και θ΄αλλάξει εντελώς πολιτική απέναντι στην Αλ-Κάιντα", απείλησε ο Καντάφι σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από το Jana.

"Η Τρίπολη θα σταματήσει επίσης τον αγώνα της κατά της λαθρομετανάστευσης ώστε εκατομμύρια μαύροι να κατακλύσουν την Ευρώπη", προσθέτει στο μήνυμά του ο Καντάφι.

Το μήνυμα αυτό απευθύνεται στους ηγέτες της ΕΕ οι οποίοι συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν μέτρα κατά του λιβυκού καθεστώτος.