Η διοίκηση της τουρκικής ακτοφυλακής ανακοίνωσε ότι 5 Σύροι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, έχασαν την ζωή τους και 9 διασώθηκαν μετά το ναυάγιο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ανοιχτά της Τουρκίας ενός σκάφους που μετέφερε Σύρους επίδοξους μετανάστες με προορισμό την Ελλάδα.

«Βάσει ανεπίσημων πληροφοριών που έλαβε στις 02:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), η ακτοφυλακή (...) βρήκε τις σορούς πέντε ανθρώπων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος της ακτοφυλακής Αρσλάν Ντεντέ.

Το σκάφος, το οποίο μετέφερε 14 Σύρους που πιστεύεται ότι προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τον πόλεμο στην χώρα τους και οι οποίοι είχαν προορισμό την Λέσβο, βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε απόσταση περίπου 5 ναυτικών μιλίων ανοιχτά της δυτικής τουρκικής επαρχίας Μπαλικεσίρ, ανακοίνωσε λίγο αργότερα η διοίκηση της τουρκικής ακτοφυλακής.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ένα βρέφος δύο μηνών, σημείωσε εκπρόσωπος της διοίκησης της τουρκικής ακτοφυλακής στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Κανένας από τους διασωθέντες που διακομίστηκαν σε τοπικό νοσοκομείο δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σημείωσε εξάλλου ο ίδιος.