Το δεξιό "Μπλοκ των Μεταρρυθμιστών" στη Βουλγαρία χαρακτήρισε το προσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2014 ως το πλέον αδιαφανές από την αρχή της δημοκρατικής μετάβασης.

Οι μεταρρυθμιστές πιστεύουν ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει μη εφικτή οικονομική ανάπτυξη και έσοδα από φόρους, αναφέρει το Mediapool.bg. Επίσης "βλέπουν" έλλειψη δέσμευσης για μεταρρυθμίσεις.

Ακόμα ένα θέμα, στο οποίο επικεντρώνουν την κριτική τους, είναι ότι ο προϋπολογισμός κινδυνεύει να διαταράξει την οικονομική πειθαρχεία της Βουλγαρίας, δίνοντας χώρο σε νέες, υψηλότερες φορολογικές κρατήσεις.

Η βουλή της Βουλγαρίας ενέκρινε, σε πρώτη ανάγνωση, το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014, στις 14 Νοεμβρίου. Προβλέπει ανάπτυξη του ΑΕΠ της τάξεως του 1,8% και διαμόρφωση του χρέους στα 18 δισ. λέβα ως το τέλος του 2014.

Το "Μπλοκ των Μεταρρυθμιστών" προειδοποιεί, ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού θα προκαλέσει δυσπιστία από την πλευρά των επενδυτών και των πολιτών, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφια "Novinite".