Ουκρανία: Παραίτηση του προέδρου Γιανουκόβιτς ζητεί η αντιπολίτευση

Ουκρανία: Παραίτηση του προέδρου Γιανουκόβιτς ζητεί η αντιπολίτευση

Την παραίτηση του προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ζητούν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον για «προδοσία» επειδή αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία εμπορικής σύνδεσης της χώρας με την Ε.Ε.

«Απαιτούμε την παραίτηση του Γιανουκόβιτς» δήλωσαν μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών τους (10.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις των οργανωτών της κινητοποίησης) που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

Η ουκρανική αστυνομία έκανε λόγο για 5.000 άτομα.

«Ζητάμε από το κοινοβούλιο να ξεκινήσει τη διαδικασία αποπομπής του προέδρου και να διεξαχθούν εκλογές πριν από το 2015», είπε ο Αρσένι Γιάτσενιουκ, συνεργάτης της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού, Γιούλια Τιμοσένκο.

«Η υπονόμευση της υπογραφής της συμφωνίας συνιστά εσχάτη προδοσία. Θα κάνουμε τα πάντα για να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Θα πρέπει να ενωθούμε για να το πετύχουμε», είπε από την πλευρά του ο Βιτάλι Κλίτσκο, πρωταθλητής πυγμαχίας που είναι πλέον πρόεδρος του κόμματος Ούνταρ και έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο