Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό αεροσκάφους του κρατικού αερομεταφορέα της Μοζαμβίκης LAM με 34 επιβαίνοντες και προορισμό την Αγκόλα, το οποίο χάθηκε την Παρασκευή πάνω από τη βόρεια Ναμίμπια και πιστεύεται ότι έχει συντριβεί.

Στην πτήση TM 470 από το Μαπούτο προς την πρωτεύουσα της Αγκόλας, Λουάντα, επέβαιναν 28 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με την LAM.

Η Μαρλέν Μέντες, στέλεχος της LAM, ανακοίνωσε ότι η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε πάνω από τη βόρεια Ναμίμπια την Παρασκευή το απόγευμα και μέχρι στιγμής οι προσπάθειες επικοινωνίας με το πλήρωμα ήταν ανεπιτυχείς.

Εξάλλου νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησαν έρευνες στο εθνικό πάρκο Μπουαμπουάτα στη βορειοανατολική Ναμίμπια σε μια προσπάθεια να βρεθεί το αεροσκάφος το οποίο πιστεύεται ότι έχει συντριβεί κάπου στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, κάτοικοι χωριών κοντά στην περιοχή που διεξάγονται οι έρευνες άκουσαν εκρήξεις.

«Οι έρευνες συνεχίζονται. Δεν υπάρχουν κανονικοί δρόμοι (…) αυτό κάνει το έργο μας πολύ δύσκολο», δήλωσε ο Γουίλι Μπάμπτον αξιωματούχος της αστυνομίας της Ναμίμπια. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

Η εταιρεία LAM, όπως και όλες οι αεροπορικές εταιρίες της Μοζαμβίκης, παραμένει στον κατάλογο των εταιρειών που δεν τους επιτρέπεται να πετούν στον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας.