Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Ταϊλάνδη, καθώς, όπως έγινε γνωστό, εκατοντάδες διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρηση από την εξουσία της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα προσπάθησαν να εισβάλουν στην έδρα της κυβέρνησης, η οποία φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σημειώθηκαν και τα πρώτα επεισόδια ανάμεσα σε φιλοκυβερνητικούς και αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές ενός φοιτητικού δικτύου προσπάθησαν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό για να εισέλθουν στην έδρα της κυβέρνησης, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πίγια Ουτάγιο σε απευθείας δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση της χώρας, διευκρινίζοντας ότι οι διαδηλωτές είχαν στοιβάξει σακιά με άμμο για να περάσουν πάνω από το συρματόπλεγμα.

Το πλήθος των διαδηλωτών έξω από την έδρα της κυβέρνησης άρχισε να διαλύεται όταν έπεσε η νύχτα στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, ενώ οι διοργανωτές ζήτησαν από τους μετέχοντες στη διαδήλωση να επιστρέψουν αύριο εκεί, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εξάλλου σήμερα ξέσπασαν και τα πρώτα επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές που αντιτίθενται στην κυβέρνηση και σε άλλους που την υποστηρίζουν, οι οποίοι έχουν διοργανώσει αντιδιαδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές επιτέθηκαν κυρίως σε ένα λεωφορείο που μετέφερε διαδηλωτές «των κόκκινων πουκαμίσων», οι οποίοι υποστηρίζουν την πρωθυπουργό Γινγκλάκ Σιναουάτρα, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεκάδες διαδηλωτές πέταξαν πλάκες και πλαστικές καρέκλες στο λεωφορείο αυτό που είχε κολλήσει στην κίνηση, κοντά σε ένα στάδιο στο οποίο περίπου 25.000 διαδηλωτές των "κόκκινων πουκαμίσων" είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση.