Την ψηφοφορία για την έγκριση του προσχεδίου των αλλαγών στο αιγυπτιακό Σύνταγμα ξεκίνησε η ομάδα 50 προσωπικοτήτων που έχει αναλάβει τις τροποποιήσεις, με στόχο να στείλει άμεσα το προσχέδιο στον ενδιάμεσο πρόεδρο ώστε να το θέσει σε δημοψήφισμα σε ένα μήνα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βγαίνουν στο φως, οι αλλαγές ενισχύουν το ρόλο του στρατού και απαγορεύει τα θρησκευτικά κόμματα. 

Ο επικεφαλής της ομάδας, ο Αμρ Μούσα -πρώην επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου- ανέφερε ότι τα μέλη της κατέληξαν στο κείμενο το Σάββατο και θα ξεκινήσει η διήμερη ψηφοφορία για την έγκρισή του και την αποστολή στον μεταβατικό πρόεδρο, Αντλί Μανσούρ.

Στην ομάδα 50 προσωπικοτήτων που καταρτίζουν τις αλλαγές υπάρχουν μόνο δύο ισλαμιστές.

Με τις αλλαγές αφαιρούνται αρκετές από τις τροποποιήσεις που είχαν κάνει στο Σύνταγμα οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι το 2012, σε μία διαδικασία συνταγματικών αλλαγών από τις οποίες είχαν αποχωρήσει οι περισσότερες αντιπολιτευόμενες πολιτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το κείμενο, γνώση του οποίου επικαλείται το Reuters, επαναφέρεται η δυνατότητα των στρατιωτικών δικαστηρίων να χειρίζονται υποθέσεις πολιτών ενώ η επιλογή του εκάστοτε υπουργού Άμυνας θα πρέπει να εγκρίνεται από τη διοίκηση του στρατού.