Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως και εκατομμύρια άλλοι Αμερικανοί, έκανε χθες Σάββατο τα πρώτα χριστουγεννιάτικα ψώνια του, καθώς μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών παραδοσιακά ξεκινά στις ΗΠΑ η χριστουγεννιάτικη περίοδος.

Ο Ομπάμα μαζί με τις δύο κόρες του Σάσα και Μαλία πήγαν στο βιβλιοπωλείο Politics and Prose, που βρίσκεται σε μια πολυτελή συνοικία της Ουάσινγκτον, περίπου 7 χιλιόμετρα από τον Λευκό Οίκο.

Μία ημέρα μετά τη «Μαύρη Παρασκευή» στις ΗΠΑ, την πλέον εμπορική ημέρα του χρόνου στη χώρα οπότε τα καταστήματα κάνουν σημαντικές εκπτώσεις, ο Λευκός Οίκος επεσήμανε ότι η εξόρμηση του αμερικανού προέδρου έγινε με την ευκαιρία του «Σαββάτου των μικρών επιχειρήσεων».

Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε ώστε να βοηθήσει τους τοπικούς, μικρούς καταστηματάρχες να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση των αλυσίδων των εμπορικών καταστημάτων.

Ντυμένος με πουλόβερ και ένα καφέ, δερμάτινο σακάκι για να αντιμετωπίσει το κρύο ο Ομπάμα πέρασε περίπου 20 λεπτά ψάχνοντας για βιβλία. Συχνά μιλούσε με τους άλλους πελάτες, ενώ οι κόρες του κοίταζαν βιβλία σε άλλα ράφια.

Τελικά ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι αγόρασε «έναν μακρύ κατάλογο» βιβλίων «για όλες τις ηλικίες, από 5 ως 52 ετών».
Έπειτα από περίπου μισή ώρα στο βιβλιοπωλείο, ο Ομπαμα έφυγε αφού ευχήθηκε «καλές γιορτές» στους υπόλοιπους πελάτες, οι οποίοι τον χειροκρότησαν.