Ο ηγέτης της ταϊλανδικής αντιπολίτευσης Σουτέπ Ταουγκσουμπάν ανακοίνωσε πως είχε συνάντηση σήμερα με την πρωθυπουργό Γινγκλούκ Σιναουάτρα, προσθέτοντας πως καμιά συμφωνία δεν προέκυψε ώστε να τεθεί τέρμα στις διαδηλώσεις και στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.

"Η Γινγκλούκ δεν μου απάντησε σε τίποτα (...). Διατηρούμε τα σχέδιά μας. Αυτό θα τελειώσει σε δύο ημέρες", δήλωσε ο Σουτέπ στην τηλεόραση, ενώ οι υποστηρικτές του προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να καταλάβουν την έδρα της κυβέρνησης.

"Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που συναντώ τη Γινγκλούκ", πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος αντιμετωπίζει ένταλμα σύλληψης για την κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών.

Η ταϊλανδική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού εναντίον των διαδηλωτών που απείλησαν σήμερα να καταλάβουν την έδρα της κυβέρνησης, έπειτα από τις βιαιότητες που είχαν ως αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

Στην καρδιά της οργής των διαδηλωτών, μιας ετερόκλιτης συμμαχίας συντηρητικών αστών που πρόσκεινται στο Δημοκρατικό Κόμμα, το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, και υπερ-βασιλικών γκρουπούσκουλων, βρίσκεται ένα βαθύ μίσος για τον αδελφό της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα, τον δισεκατομμυριούχο Τακσίν Σιναουάτρα.

Οι διαδηλωτές –που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν σήμερα 70.000 σε ολόκληρη την Μπανγκόκ έναντι σχεδόν 180.000 πριν από μία εβδομάδα– κατηγορούν τον Τακσίν, που ανατράπηκε από την πρωθυπουργία με πραξικόπημα το 2006, ότι παραμένει πάντα αυτός που παίρνει τις αποφάσεις για την πολιτική της κυβέρνησης αφότου εξορίστηκε στο Ντουμπάι.