Στο πρώτο της τηλεοπτικό διάγγελμα από τις βίαιες διαδηλώσεις του περασμένου Σαββάτου, η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα απέρριψε ως αντισυνταγματικές τις απαιτήσεις των διαδηλωτών, που επιδιώκουν την παραίτηση της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από ένα «λαϊκό συμβούλιο».

«Είμαι έτοιμη να κάνω τα πάντα για να είναι ευτυχισμένος ο λαός. Αλλά ως πρωθυπουργός, ό,τι κάνω πρέπει να είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα», ανέφερε, απορρίπτοντας την ιδέα του «λαϊκού συμβουλίου», που δεν προέρχεται από τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών.

Αναφερόμενη στο στρατό, ο οποίος οργάνωσε πραξικόπημα για την ανατροπή του αδελφού της Τακσίν Σιναούατρα όταν βρισκόταν στην εξουσία το 2006, δήλωσε ότι έχει υιοθετήσει ουδέτερη στάση και ότι επιθυμεί την ειρηνική έξοδο από την παρούσα πολιτική κρίση.

Σε ό,τι αφορά τις δυνάμεις ασφαλείας η πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν βία κατά των διαδηλωτών.

Συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι σήμερα στην Μπανγκόκ καθώς οι διαδηλωτές προσπάθησαν να επιτεθούν κατά του κτηρίου που στεγάζει το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης χρησιμοποιεί σφαίρες από καουτσούκ κατά των διαδηλωτών που προσπαθούν να εισβάλουν στο κτήριο, δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας Παραντόρν Παταναταμπούτρ.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τις ταραχές των τελευταίων ημερών στην Ταϊλάνδη.

Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση της πρωθυπουργού που θεωρούν ότι είναι όργανο του αδελφού της Τακσίν Σιναουάτρα.