Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 121 μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο και κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες ανοιχτά της Καλαβρίας, στην πλευρά του Ιονίου.

Έπειτα από επιχείρηση της ιταλικής ακτοφυλακής, όλοι οι μετανάστες διασώθηκαν, επιβιβάστηκαν σε περιπολικά σκάφη και μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο. Μεταξύ των επιβατών είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Νωρίτερα, σκάφη της ακτοφυλακής κατάφεραν, παρά τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, να προσεγγίσουν το σημείο όπου έπλεε το πλοιάριο. Αρχικά, επιβιβάστηκαν σε σκάφος της ακτοφυλακής περίπου 40 γυναίκες και παιδιά, ενώ σε όλους τους μετανάστες μοιράστηκαν σωσσίβια και τρόφιμα. Το σκάφος έπλεε σε απόσταση 75 μιλίων νοτιο-ανατολικά του Κρότονα.

Η ένταση του ανέμου στην περιοχή είναι 8 μποφόρ. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, 100 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Σύροι, επέβαιναν στο πλοίο.

Το σκάφος με τους μετανάστες επιχείρησαν να προσεγγίσουν και τέσσερα εμπορικά πλοία προκειμένου να βοηθήσουν την επιχείρηση διάσωσης.

Το πλοίο εντοπίστηκε έπειτα από τηλεφωνική κλήση μέσω κινητού τηλεφώνου από Αιγύπτιο που επιβαίνει σε αυτό.