Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν μια διαδήλωση κατά του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ στο Άντεν, τη μεγαλύτερη πόλη στα νότια της χώρας.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι που φώναζαν ρυθμικά συνθήματα όπως "Κάτω ο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ" και "Ο τύραννος πρέπει να φύγει" ενώ στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί διέλυσαν τους διαδηλωτές καθώς προσπαθούσαν να πλησιάσουν στη συνοικία Χορ Μακσάρ, πυροβολώντας με πραγματικά πυρά και εκτοξεύοντας δακρυγόνα. Τρεις διαδηλωτές χτυπήθηκαν από σφαίρες και ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση καθώς φέρει τραύμα στο κεφάλι. Οι υπόλοιποι τραυματίες έχουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων.

"Ήταν μια ειρηνική διαδήλωση αλλά μας έριξαν με πραγματικά πυρά και μας πέταξαν δακρυγόνα", είπε ένας από τους διαδηλωτές.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος Σάλεχ, που κυβερνά τη χώρα εδώ και 32 χρόνια, πρότεινε να παραιτηθεί από τα εκτελεστικά καθήκοντά του πριν από το τέλος του έτους, ωστόσο η αντιπολίτευση απέρριψε την προσφορά.