Θέση για τις ταραχώδεις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στο Κίεβο τις τελευταίες ημέρες πήρε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι δεν έχουν άμεση σχέση με την συμφωνία Ουκρανίας – ΕΕ, αλλά περισσότερο τις αντιλαμβάνεται ως μία απόπειρα της αντιπολίτευσης να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Αρμενία και λίγες μόνο ημέρες μετά το βέτο του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς στη συμφωνία εμπορικής διασύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πούτιν εκτιμά ότι οι διαδηλώσεις μοιάζουν περισσότερο με «πογκρόμ παρά επανάσταση».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ουκρανική αντιπολίτευση είτε δεν ελέγχει τους διαδηλωτές, είτε αυτές λειτουργούν ως προκάλυμμα για εξτρεμιστικές δραστηριότητες.

«Οι σκηνές από το Κίεβο, δείχνουν ξεκάθαρα πόσο οργανωμένες και εκπαιδευμένες ήταν οι ομάδες που συμμετείχαν στα επεισόδια», σημείωσε ο Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας  Μίκολα Αζάροφ είχε παραδεχθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η πίεση της Ρωσίας ήταν ένας βασικός παράγοντας για τη μη υπογραφή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.