Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η επιχείρηση αναζήτησης θυμάτων μετά την πτώση ελικοπτέρου σε οροφή πολυσύχναστης παμπ στη Γλασκώβη, που προκάλεσε τον θάνατο εννέα ανθρώπων.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι η επιχείρηση αναζήτησης έχει πλέον ολοκληρωθεί και είμαστε πεπεισμένοι πως δεν υπάρχουν άλλα θύματα κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε η υπαρχηγός της αστυνομίας, Ρόουζ Φιτζπάτρικ.

Το ελικόπτερο συνετρίβη την Παρασκευή το βράδυ στην οροφή της παμπ Clutha Vaults, η οποία ήταν κατάμεστη από θαμώνες που ήταν εκεί για να παρακολουθήσουν τη συναυλία ενός τοπικού ροκ συγκροτήματος.

Μεταξύ των νεκρών είναι τα τρία άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο – ο πιλότος και δύο αστυνομικοί- καθώς και έξι άτομα που βρίσκονταν μέσα στην παμπ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του ελικοπτέρου, το οποίο όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες, έπεσε «σαν πέτρα από τον ουρανό». Ειδικοί εικάζουν ότι ο πιλότος, για αδιευκρίνιστους λόγους, έχασε πλήρως τον έλεγχο του ελικοπτέρου.

Αξιωματούχος δήλωσε ότι το ελικόπτερο δεν διέθετε συσκευή καταγραφής των δεδομένων πτήσης, ωστόσο μέσω άλλων σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων θα είναι δυνατή η ανάκτηση των στοιχείων. Πρόσθεσε ότι ο πιλότος δεν πραγματοποίησε κλήση κινδύνου πριν από τη συντριβή.

Τα εναπομείναντα συντρίμμια του ελικοπτέρου απομακρύνθηκαν τη Δευτέρα με γερανό και έχουν σταλεί προς εξέταση.