Ένοχοι κρίθηκαν ο χορευτής του Μπολσόι Πάβελ Ντμιτριτσένκο και οι δύο συγκατηγορούμενοί του για την επίθεση με οξύ, τον περασμένο Ιανουάριο, στον καλλιτεχνικό διευθυντή των Μπαλέτων Σεργκέι Φιλίν. 

Η δικαστής έκρινε ότι οι τρεις άνδρες προκάλεσαν από πρόθεση σοβαρή σωματική βλάβη στο θύμα και αναμένεται να ανακοινώσει τις ποινές που θα τους επιβληθούν εντός της ημέρας. 

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την επιβολή 9ετούς κάθειρξης στον 29χρονο Ντμιτριτσένκο, που κατηγορείται ότι οργάνωσε την επίθεση, η οποία όχι μόνο προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην όραση του Φιλίν, αλλά αποκάλυψε και το εχθρικό κλίμα που επικρατεί στα παρασκήνια του θεάτρου Μπολσόι

Ο Ντμιτριτσένκο, που δήλωσε αθώος, έχει παραδεχτεί ότι ήθελε να επιτεθεί στον Φιλίν κι είχε ζητήσει από τον συγκατηγορούμενό του Γιούρι Ζαρούτσκι να εκτελέσει το σχέδιο της επίθεσης, αλλά είπε ότι δεν ήθελε να χρησιμοποιηθεί οξύ.

Κατά την ανάγνωση της απόφασης κι ενώ οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν μέσα σε ένα κλουβί στην αίθουσα του δικαστηρίου, η δικαστής είπε ότι ο Ντμιτριτσένκο είχε ενημερώσει τον Ζαρούτσκι την βραδιά της επίθεσης ότι ο Φιλίν επέστρεφε από το θέατρο στο σπίτι του.

Ο Ζαρούτσκι, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, δήλωσε ότι ήταν δική του ιδέα να πετάξει οξύ στο πρόσωπο του Φιλίν και δεν είχε ενημερώσει τον Ντμιτριτσένκο για αυτήν του την πρόθεση.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο Αντρέι Λιπατόφ φέρεται ότι μετέφερε με το αυτοκίνητό του από και προς τον τόπο της επίθεσης τον Ζαρούτσκι.