Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη, με περίπου 2.000 άτομα να συγκεντρώνονται σήμερα μπροστά από την έδρα της αστυνομίας και τον ηγέτης τους να δηλώνει πως ο αγώνας θα συνεχιστεί, παρά τις προσπάθειες να εκτονωθεί η κρίση.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει ή αποπειραθεί να πραγματοποιήσουν 18 πραξικοπήματα μέσα στα 80 τελευταία χρόνια, έχουν κρατήσει αποστάσεις από την τελευταία αναταραχή και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και οι άλλοι διοικητές των ενόπλων δυνάμεων αποκλείουν το ενδεχόμενο να επέμβουν, καθώς η κατάταση φαίνεται να εξομαλύνεται.

Έπειτα από αρκετές ημέρες βιαιοτήτων, η κυβέρνηση θέλησε χθες να εκτονώσει την αντιπαράθεση διατάσσοντας την αστυνομία να υποχωρήσει  και να αφήσει τους διαδηλωτές να μπουν σε κρατικές υπηρεσίες τις οποίες πολιορκούσαν στην προσπάθειά τους να ρίξουν την κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές επέστρεψαν στις βάσεις τους στην Μπανγκόκ, αλλά διεμήνυσαν πως η μάχη δεν έχει τελειώσει.

Ο επικεφαλής των διαμαρτυριών Σουτέπ Ταουγκσουμπάν δήλωσε ότι θα υπάρξει αύριο, Πέμπτη, ένα διάλειμμα στις κινητοποιήσεις σε ένδειξη σεβασμού για τα 86α γενέθλια του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι.

Ωστόσο η κινητοποίηση θα συνεχιστεί αμέσως μετά, πρόσθεσε.

«Θα αρχίσουμε τη μάχη μας και πάλι στις 6 Δεκεμβρίου. Θα αρχίσουμε μόλις χαράξει η αυγή και θα αγωνιζόμαστε κάθε μέρα μέχρι να νικήσουμε», ανέφερε σε ομιλία του προς οπαδούς του.