Διεκόπη η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε μία από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Νότια Κορέα, ενισχύοντας τις ανησυχίες για εκτεταμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος τον χειμώνα.

«Η τουρμπίνα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει σταματήσει και ψάχνουμε να βρούμε το πρόβλημα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Hydro&Nuclear Power (KHNP).

Πρόσθεσε ότι ο 1000-μεγαβάτ αντιδραστήρας Hanbit No.3, που βρίσκεται 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σεούλ, δούλευε κανονικά, ενώ η τουρμπίνα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είχε σταματήσει.

Το πρόβλημα αυτό εκδηλώθηκε μόλις μία εβδομάδα αφότου μία ακόμα πυρηνική μονάδα έκλεισε επίσης εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της μονάδας, σημείωσε ο εκπρόσωπος της KHNP.

Η Σεούλ κάνει προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσει τη σταθερή τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος εν όψει της αυξημένης ζήτησης που αναμένεται να υπάρχει τον χειμώνα και ιδιαίτερα τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι από τις 23 μονάδες πυρηνικής ενέργειας της Νότιας Κορέας, οι οποίες παρέχουν περίπου το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, οι 7 βρίσκονται εκτός λειτουργίας.