Το Ισραήλ διέψευσε σήμερα τις κατηγορίες της Χεζμπολάχ του Λιβάνου που καθιστούν υπεύθυνο το εβραϊκό κράτος για τη δολοφονία ενός εκ των ηγετικών στελεχών της κοντά στη Βηρυτό.

«Το Ισραήλ ουδεμία σχέση έχει με αυτό», δήλωσε ο Γιγκάλ Παλμόρ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Είναι ένα ακόμη παβλοφικό αντανακλαστικό της Χεζμπολάχ που εξαπολύει αυτομάτως κατηγορίες, πριν ακόμη μπορέσει να συνειδητοποιήσει τι συνέβη», εξήγησε ο Παλμόρ.

Το σιιτικό κόμμα του Λιβάνου ανακοίνωσε τον θάνατο του Χάσαν Χάουλο αλ-Λακίς, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες βράδυ, κοντά στο σπίτι του στην περιοχή Χάνταθ, ανατολικά της Βηρυτού, λίγο μετά μια τηλεοπτική συνέντευξη του αρχηγού του κόμματος.

«Η ευθεία κατηγορία απευθύνεται φυσικά προς τον ισραηλινό εχθρό που είχε προσπαθήσει επανειλημμένα και σε πολλές περιοχές να εξοντώσει τον αδελφό μας μάρτυρα, αλλά μέχρι χθες το βράδυ είχε αποτύχει. Στον εχθρό αυτόν ανήκει ακέραια η ευθύνη και όλες οι συνέπειες αυτής της αποτρόπαιας πράξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ, το ηγετικό της στέλεχος ήταν πολύ στενός συνεργάτης του αρχηγού του σιιτικού κόμματος Χάσαν Νασράλα.

Η δολοφονία αυτή σημειώνεται ενώ η ένοπλη σιιιτκή οργάνωση πολεμά επί μήνες στο πλευρό του συριακού καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ, επιτρέποντάς του να καταγάγει νίκες στο πεδίο της μάχης έναντι των σύρων ανταρτών.