Έξι μέλη μίας οικογένειας, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, βρήκαν σήμερα τον θάνατο από πύραυλο, που έπληξε την κατοικία τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η κατοικία πιθανότατα επλήγη από πύραυλο εκτός πορείας τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην περιοχή Τζαφαραμπάντ της επαρχίας Μπαλουχιστάν, τόνισε ο τοπικός αξιωματούχος Ιναγιάτ Ουλάχ.

«Η κατοικία δεν φαινόταν να ήταν ο κύριος στόχος. Ο πύραυλος μάλλον έχασε τον στόχο του», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει εάν στόχος ήσαν οι κοντινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής των ιατρικών ομάδων του νοσοκομείου στο Τζαφαραμπάντ Μουχάμαντ Ντιν Τζαχράνι, από την κατεστραμμένη κατοικία ανασύρθηκαν οι σοροί ενός ζεύγους και των τεσσάρων αρρένων παιδιών του.

Οι αντάρτες της εθνότητας των Μπαλούχων συχνά πραγματοποιούν επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων και εγκαταστάσεων στην επαρχία και είναι γνωστό πως συχνά οι αυτοσχέδιοι πύραυλοί τους χάνουν τον στόχο. Εκατοντάδες είναι οι νεκροί στο Μπαλουχιστάν αφότου οι αντάρτες ξεκίνησαν το 2004 τον αγώνα τους για πολιτική αυτονομία και μεγαλύτερη συμμετοχή στα κέρδη του μεταλλευτικού πλούτου της περιοχής.