Αύριο, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες ο επόμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η κ. Άστον θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, αύριο, για τα εναπομείναντα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή της συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, που επιτεύχθηκε στις 19 Απριλίου.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ενόψει της επικείμενης παρουσίασης της έκθεσης της κ. Άστον για την πορεία των συνομιλιών, στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, τον τρέχοντα μήνα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η κ. Άστον εμφανίζεται ικανοποιημένη από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Κόσοβο, που διεξήχθη την 1η Δεκεμβρίου και συνεχάρη τους ψηφοφόρους για τη συμμετοχή τους.

«Αυτές οι δημοτικές εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον του Κοσόβου και επαναφέρουν στην ομαλότητα τις σχέσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας» υπογράμμισε η κ. Άστον συγχαίροντας, παράλληλα, τον ΟΑΣΕ, αλλά και την αποστολή παρατηρητών της ΕΕ για τη συμβολή τους σε ό,τι αφορά την όλη διαδικασία.