Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σήμερα όταν καμικάζι ανατίναξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του παραβιάζοντας την πύλη του υπουργείου Άμυνας στη Σαναά και οι συνεργοί του άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίων του υπουργείου, δήλωσαν ιατρικές πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται έξι γιατροί, εκ των οποίων τρεις ξένοι, αλλά και οι περισσότεροι από τους δράστες.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το Reuters, οι ένοπλοι εκτέλεσαν μπροστά στα μάτια των εργαζόμενων στο νοσοκομείο έναν γιατρό από δυτική χώρα και μία νοσοκόμα από τις Φιλιππίνες.

Στόχος της επίθεσης ήταν το στρατιωτικό νοσοκομείο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του υπουργείου.

Το αυτοκίνητο εξερράγη στην πύλη του κτιριακού συγκροτήματος που βρίσκεται στη συνοικία Μπαμπ α-Γιαμάν, στην είσοδο της παλιάς πόλης, όπου βρίσκεται και η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Σύμφωνα με το BBC, αρχικά οι ένοπλοι κατέλαβαν το νοσοκομείο, αλλά στη συνέχεια οι δυνάμεις ασφαλείας επανέκτησαν τον έλεγχο του κτιρίου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές.

Η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Barakish ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας έκανε έκκληση για δωρεά αίματος.

Οι δράστες που φορούσαν στρατιωτικές στολές κι ήταν εξοπλισμένοι με αυτόματα όπλα, κατάφεραν να φθάσουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο και σε δύο ακόμη κτίρια που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις.

"Οι δράστες εκμεταλλεύθηκαν τα κατασκευαστικά έργα που πραγματοποιούνταν εκεί για να εκτελέσουν αυτή την εγκληματική ενέργεια...η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο", αναφέρει το υπουργείο Άμυνας στην ιστοσελίδα του.

Μετά την επίθεση, ο τομέας όπου βρίσκεται το υπουργείο αποκλείστηκε από τις δυνάμεις της τάξης. Ασθενοφόρα και στρατιωτικές ενισχύσεις κατέφθασαν στο σημείο της επίθεσης.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ανταποκριτές, πάντως, επισημαίνουν ότι παραπέμπει στην αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, ενώ ένας υπουργός της κυβέρνησης, επισημαίνει το BBC, απέδωσε την ευθύνη σε άτομα του περιβάλλοντος του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.