Η παρούσα πολιτική κρίση, η οποία δημιουργήθηκε λόγω της δήλωσης του προέδρου της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου ότι θα στείλει πίσω στη Βουλή το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2014 δεν θα έχει μακρά διάρκεια και θα την ξεπεράσουμε το πολύ σε δύο ή τρεις εβδομάδες, δήλωσε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα.

"Η πολιτική κρίση δεν θα διαρκέσει πολύ και αυτός είναι ο λόγος που θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ρουμανίας, ο οποίος χθες παρακολούθησε τη συζήτηση για το θέμα και θα μεταφέρει μέσω των δικών του καναλιών το πολύ σαφές μήνυμα ότι ήταν επρόκειτο για ισχυρογνωμοσύνη του προέδρου που θα λυθεί συνταγματικά, δηλαδή στέλνει πίσω τον προϋπολογισμό, ψηφίζουμε και μετά τον κοινοποιεί" ανέφερε ο Βίκτορ Πόντα.

Είπε ακόμη ότι οι ιθύνοντες της Ρουμανίας πρέπει να εξηγήσουν στους διεθνείς εταίρους ότι αυτό που συνέβη στο Βουκουρέστι δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά "ο ρουμανικός τρόπος συμβίωσης".

"Είναι πολύ σημαντικό ότι το μήνυμά μου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το μήνυμα του διοικητή και των άλλων ανθρώπων που κατέχουν υψηλές θέσεις στο ρουμανικό κράτος είναι ότι αυτή είναι... η ρουμανική συμβίωση. Κάθε λίγο ο πρόεδρος θυμώνει, αλλά σε δύο ή τρεις εβδομάδες θα το ξεπεράσουμε και αυτό το γεγονός" εξήγησε ο κ. Πόντα.

Όμως πρόσθεσε ότι, αν και προβάλλονται εμπόδια, στο τέλος η κοινοβουλευτική πλειοψηφία λειτουργεί.