current views are: 1

5 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση19:15

Φονική καταιγίδα πλήττει τη βόρεια Ευρώπη

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει τη βόρεια Ευρώπη να προκληθεί χάος στις μεταφορές, ενώ μέχρι στιγμής δύο άτομα σκοτώθηκαν και άλλα δύο αγνοούνται.

Δημοσίευση 19:15’
αρθρο-newpost

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει τη βόρεια Ευρώπη να προκληθεί χάος στις μεταφορές, ενώ μέχρι στιγμής δύο άτομα σκοτώθηκαν και άλλα δύο αγνοούνται.

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει τη βόρεια Ευρώπη  με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στις μεταφορές, ενώ μέχρι στιγμής δύο άτομα σκοτώθηκαν και άλλα δύο αγνοούνται.

Άνεμοι έως 228 χιλιομέτρων «χτύπησαν» τη Σκωτία, με ένα οδηγό φορτηγού να χάσει τη ζωή του όταν το όχημά του ανατράπηκε κοντά στο Εδιμβούργο και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώσεις δέντρων. 

Περισσότερα από 80.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, σύμφωνα με την επιχείρηση ηλεκτρισμού της Σκωτίας (SSE). Πεσμένα δέντρα εμποδίζουν την κίνηση στο οδικό δίκτυο, ενώ από το πρωί της Πέμπτης έχει διακοπεί και η κίνηση στις σιδηροδρομικές γραμμές

Επιπλέον στην κεντρική Αγγλία ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από πτώση δένδρου ενώ δύο ναυτικοί σαρώθηκαν κυριολεκτικά από το κατάστρωμα του πλοίου τους, 22 χιλιόμετρα από τις νοτιότερες ακτές της Σουηδίας. Οι σωστικές αρχές δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στη Γερμανία και κυρίως στο βόρειο τμήμα της, όπου από το μεσημέρι πλήττεται από τη σφοδρή κακοκαιρία. 

Ήδη έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα. Σύμφωνα με τη Deutche Welle τα σχολεία στην Κάτω Σαξονία και στις παραλιακές περιοχές της Σιλεσίας Χόλστάιν έκλεισαν, τα φέρυ μποτ που εκτελούν δρομολόγια προς τα γερμανικά νησιά έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, οι σιδηρόδρομοι έχουν επιστρατεύσει επιπλέον προσωπικό ώστε να ενημερώνουν τους επιβάτες για την κατάσταση στο δίκτυο, ενώ στο Αμβούργο, το Κίελο και το Λύμπεκ τα σχολεία και οι υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές θα παραμείνουν κλειστές. Η πυροσβεστική υπηρεσία και 1400 εθελοντές στο κρατίδια της Σιλεσίας Χολστάιν βρίσκονται επί ποδός και οι πολίτες καλούνται κατά τη διάρκεια του τυφώνα να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αποφεύγουν δάση και δέντρα.


σχετικα αρθρα