Ένας συγγενής του προέδρου της Υεμένης Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι είναι ανάμεσα στους 52 ανθρώπους, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα σε κτιριακό συγκρότημα όπου εδρεύει το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου αυτού. Άλλοι 162 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Ένας βομβιστής-καμικάζι και ένοπλοι οι οποίοι φορούσαν στολές του υεμενίτικου στρατού επιτέθηκαν στο συγκρότημα αυτό, στο κέντρο της Σαναά, στην πιο αιματηρή ενέργεια που έχει σημειωθεί στην Υεμένη τους τελευταίους 18 μήνες.

Ανάμεσα στα θύματα είναι γιατροί, νοσοκόμες και ασθενείς στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ένα συγγενικό πρόσωπο του προέδρου σκοτώθηκε καθώς την ώρα κατά την οποία σημειώθηκε η επίθεση επισκεπτόταν έναν ασθενή στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Η ανώτατη επιτροπή ασφαλείας της Υεμένης ανέφερε πως συνολικά 52 πρόσωπα, ορισμένοι εξ αυτών Γερμανοί και άλλοι ξένοι υπήκοοι, σκοτώθηκαν.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε επιβεβαίωσε ότι δύο Γερμανοί υπήκοοι —οι οποίοι φέρονται ότι ήταν ιατροί— είναι ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης. «Μετά λύπης μας σας ανακοινώνω ότι δύο Γερμανοί υπήκοοι έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις οι οποίοι σημειώθηκαν στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης», ανέφερε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, διευκρινίζοντας ότι εργάζονταν για την Γερμανική Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας (GIZ). Ένας Υεμενίτης εργαζόμενος στην ίδια υπηρεσία σκοτώθηκε κατά τις επιθέσεις αυτές, προσέθεσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.