Άλλος ένας άνθρωπος, ο τέταρτος, σκοτώθηκε σήμερα από σφαίρες αστυνομικών που προσπαθούσαν να διαλύσουν μεγάλη διαδήλωση στο Άντεν.Ο διαδηλωτής είχε τραυματιστεί στη συνοικία Χάι Σάαντ του Άντεν.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ένας αντικυβερνητικός διαδηλωτής σκοτώθηκε στην Υεμένη, την ώρα που προσπαθούσε να συμμετάσχει σε μία καθιστική διαμαρτυρία στο πανεπιστήμιο της Σαναά, όπως δήλωσαν πηγές της αντιπολίτευσης.

"Το θύμα ήταν μέλος μίας ομάδας νεαρών που ήθελαν να συμμετάσχουν στην καθιστική διαμαρτυρία στο πανεπιστήιο όταν τους παρεμπόδισαν οι δυνάμεις ασφαλείας στη λεωφόρο Ζουμπέιρι", δήλωσε ένας από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

"Χτυπήθηκε από τη σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή", πρόσθεσε χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει αν ο σκοπευτής αυτός ανήκε στις δυνάμεις ασφαλείας.

Σήμερα τα ξημερώματα ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και περίπου 300 τραυματίστηκαν, οι 30 από τους οποίους από πυροβολισμούς, ενώ οι υπόλοιποι δηλητηριάστηκαν από αέρια, στη διάρκεια επιδρομής των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον διαδηλωτών που συμμετείχαν σε καθιστική διαμαρτυρία στο πανεπιστήμιο της Σαναά ζητώντας την αποχώρηση απο την εξουσία του προέδρου της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Στη Μουκάλα, πόλη της νοτιοανατολικής Υεμένης, ένας μαθητής 12 ετών σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών που προσπάθησαν να διαλύσουν μία αντικυβερνητική διαδήλωση χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά.