Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Α' Αστυνομικό Τμήμα της βουλγαρικής πρωτεύουσας Σόφιας πραγματοποιούν πολίτες ζητώντας να αφεθούν δύο νεαρές φοιτήτριες που συνελήφθησαν χθες στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης έξω από το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο.

Οι συγκεντρωμένοι έξω από το αστυνομικό τμήμα υποστήριξαν σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Focus ότι αστυνομικοί προέβησαν σε σοβαρές παραβιάσεις κατά τη σύλληψη των φοιτητριών και τις ανάγκασαν να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο αρνούνται την παρουσία δικηγόρου.

Οι συμμετέχοντες στη χθεσινή διαδήλωση στο κέντρο της Σόφιας πέταξαν κροτίδες, ντομάτες και χιονόμπαλες στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και φοιτητές του κινήματος που ξεκίνησε την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας στο τέλος Οκτωβρίου, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου όπου είχαν τοποθετηθεί χάρτινα άρματα μάχης και φώναζαν το σύνθημα «Παραίτηση».

Εκτός από την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι, οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, θα περιορίσει αισθητά τα δικαιώματα των πολιτών και θα διευρύνει τις αρμοδιότητες στην αστυνομία.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή γύρω από τη Βουλή και η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στο κέντρο της Σόφιας.    Συνολικά εννέα άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.