Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη χειρότερη χιονοθύελλα των δέκα τελευταίων ετών που πλήττει την Παρασκευή τις ΗΠΑ. Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις αλλά και διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Όπως έχει γίνει γνωστό περισσότερες από 1000 πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Παρασκευή καθώς η χιονοθύελλα πλήττει τις νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς σε δυστυχήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, σφοδρές χιονοπτώσεις και χιονόνερο αναμένονται από την Κοιλάδα του Οχάιο έως το κεντρικό Τέξας. Επίσης η υπηρεσία προειδοποιεί ότι ο παγετός θα καταστήσει επικίνδυνη την οδήγηση στους δρόμους.

Εν τω μεταξύ πάνω από 230.00 καταναλωτές έμειναν χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Ντάλας-Φορτ Γουόρθ ανακοίνωσε η εταιρεία Oncor, ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στο Τέξας.

Διάσπαρτες διακοπές της ηλεκτροδότησης αναφέρθηκαν και σε άλλα σημεία της πολιτείας.

Περισσότερες από χίλιες πτήσεις ακυρώθηκαν νωρίτερα σήμερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Flightaware, που καταγράφει διαδικτυακά τις πτήσεις.

Τα μαθήματα στα σχολεία σε διάφορες πόλεις στο Τέξας, στο Αρκάνσας και στην Οκλαχόμα ματαιώθηκαν σήμερα, ενώ ο ετήσιος μαραθώνιος στο Ντάλας, ο οποίος είχε προγραμματισθεί για αύριο, επίσης ακυρώθηκε, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

 

TAGS