Δύο άνθρωποι, οι οποίοι είχαν τραυματισθεί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για να διαλυθεί καθιστική διαμαρτυρία στο Άντεν, υπέκυψαν σήμερα στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας σε επτά τον συνολικό αριθμό των νεκρών στις χθεσινές κινητοποιήσεις κατά του καθεστώτος στην Υεμένη.

Συνολικά τέσσερις διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των νυκτερινών συγκρούσεων στην πρωτεύουσα Σανάα, στα πλαίσια των οποίων ένα αστυνομικό τμήμα πυρπολήθηκε από εκατοντάδες εξοργισμένους πολίτες, ενώ άλλοι κάτοικοι είχαν αποκλείσει πολλά σημεία στην πόλη, στήνοντας οδοφράγματα με καιόμενα λάστιχα.

Άλλα δύο άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου στη Σανάα κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για να απομακρυνθούν από την πλατεία του Παν/μιου οι διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει εκεί από τις 21 Φεβρουαρίου, αξιώνοντας την παραίτηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Ένας 12 χρονος μαθητής έχασε επίσης τη ζωή του από επίθεση της αστυνομίας κατά διαδηλωτών στη Μουκάλα, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν δήλωσε «πολύ ανήσυχος» για την επιδείνωση της κατάστασης στην Υεμένη και καταδίκασε την «υπέρμετρη χρήση βίας» κατά των «ειρηνικών διαδηλωτών», όπως τόνισε χθες ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεσίρσκι.