"Ιστορική συμφωνία" χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι τη νέα συμφωνία της αλβανικής αστυνομίας με την "Europol".

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ, εξουσιοδοτήθηκε το γραφείο της "Europol" να υπογράψει συμφωνία στρατηγικής και επιχειρησιακης συνεργασίας με την αλβανική αστυνομία.

Ο Αλβανος υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, έγραψε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης "Facebook" ότι θα έχει την τιμή και το προνόμιο, εξ ονόματος του Υπουργείου Εσωτερικών, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας, να υπογράψει στις 9 Δεκεμβρίου την συμφωνία με την Europol στη Χάγη.

Αναφέρει δε ότι «Είναι ιστορική συμφωνία που αναγνωρίζει τα επιτεύγματα της κρατικής αστυνομίας μέχρι σήμερα, αλλά πάνω απ 'όλα, που ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς» αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αλβανική Αστυνομία "ενσωματώνεται" στη Europol, στην οποία μέλη της είναι όλες οι αστυνομίες των χώρων-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».