Η αποστολή προς το Νότιο Πόλο στην οποία μετέχει και ο πρίγκιπας Χάρι μαζί με μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης Walking With The Wounded ανεστάλη προσωρινά για λόγους ασφαλείας και όπως ανακοίνωσε ο χορηγός αργά το Σάββατο θα συνεχιστεί μεν αλλά με ποιο αργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό οι τρεις ομάδες της αποστολής θα ενωθούν και θα συνεχίσουν ως μια, με βραδύτερους ρυθμούς για να διασχίσουν τα τελικά 112 χιλιόμετρα έως το Νότιο Πόλο.

«Είχαμε δύο δύσκολες ημέρες. Ο καιρός παραμένει καλός, αλλά το έδαφος είναι πολύ δύσκολο, πολύ πιο δύσκολο από ότι περιμέναμε και λόγω διάφορων παραγόντων, αποφάσισα να αναστείλω προσωρινά τον αγώνα», ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής Εντ Πάρκερ συμπληρώνοντας ότι η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με την ιατρική ομάδα.

Ο 29χρονος πρίγκιπας Χάρι, τέταρτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, είναι υποστηρικτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Walking With The Wounded ( Περπατώντας με τους τραυματίες) και πήρε επίσης μέρος σε ένα παρόμοιο πενθήμερο ταξίδι στο Βόρειο Πόλο το 2011.

Η ομάδα του είχε αναχωρήσει την 1η Δεκεμβρίου με τελικό προορισμό το Νότιο Πόλο, σε ένα ταξίδι 280 χιλιομέτρων- με αβέβαιες καιρικές συνθήκες- που ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει 15 ημέρες Οι τρεις ομάδες ήλπιζαν να φτάσουν στον προορισμό τους στις 16 Δεκεμβρίου με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για την ενίσχυση τραυματιών πολέμου από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες σε αυτή την αποστολή έχουν τραυματιστεί στα πεδία των μαχών. Κάποιοι ακρωτηριάστηκαν, άλλοι τυφλώθηκαν, υπέστησαν εγκαύματα, ή υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές μετα-τραυματικού στρες. Στην Ανταρκτική ακόμη και την περίοδο του καλοκαιριού οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και φτάνουν στους -45 βαθμούς Κελσίου.