Ταραχές σημειώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στη Σιγκαπούρη όταν εκατοντάδες αλλοδαποί εργάτες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 18 άνθρωποι, κάηκαν τρία αυτοκίνητα της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο, ενώ συνελήφθησαν 27 εργάτες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ταραχές ξεκίνησαν μετά το θάνατο ενός Ινδού, τον οποίο παρέσυρε λεωφορείο στην περιοχή "Little India ", όπου χιλιάδες εργάτες από την νοτιοανατολική Ασία τις Κυριακές απολαμβάνουν την ημέρα της ανάπαυσής τους, μερικές φορές κάνοντας κατάχρηση αλκοόλ.

Μετά το τραγικό γεγονός περίπου 400 άνθρωποι επιτέθηκαν σε λεωφορεία, καθώς και σε αυτοκίνητα της αστυνομίας. Μεταξύ των τραυματιών είναι 10 αστυνομικοί.

Είναι η πρώτη έξαρση βίας αυτού του είδους από το 1969 και αναβίωσε μνήμες των φυλετικών ταραχών που συγκλόνισαν τότε τη Σιγκαπούρη.

«Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να επιβληθεί η πλήρης ισχύς του νόμου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Λι Σιέν Λονγκ.