Ένας ισλαμιστής κληρικός, ο οποίος είχε αποκαλέσει «γουρούνια» τους Εβραίους και παρώτρυνε τους μικρούς μουσουλμάνους να γίνουν μάρτυρες της πίστης τους, αψηφώντας τις εντολές της κυβέρνησης επέστρεψε στη χώρα και διδάσκει πάλι σε τέμενος του Σίδνεϊ.

Ο σεΐχης Φέιζ Μοχάμεντ, επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Παγκόσμιου Ισλαμικού Κέντρου Νεότητας, είχε διαταχθεί να παραμείνει σε εξορία στον Λίβανο το 2007, έπειτα από την προβολή βιντεοταινιών στις οποίες παρουσιαζόταν να αποκαλεί σατανικούς τους Εβραίους και να ενθαρρύνει τους μικρούς μουσουλμάνους να πεθάνουν για την πίστη τους.

«Μην επιστρέψετε στην Αυστραλία, δεν είσθε ευπρόσδεκτος εδώ», τόνισε ο Κέβιν Ραντ, σημερινός ΥΠΕΞ, έπειτα από την κυκλοφορία, με μεγάλη επιτυχία, των βιντεοταινιών σε όλον τον κόσμο.

 Αστυνομική πηγή τονίζει στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Σάντεϊ Τέλεγκραφ πως ο σεΐχης Φέιζ παρακολουθείται στενά, ενώ στις βιντεοταινίες, που φέρεται να πωλούνται από παιδιά στην είσοδο κάθε τεμένους, ο κληρικός τονίζει: «θέλουμε να κάνουμε παιδιά και να τα προσφέρουμε ως στρατιώτες για την άμυνα του Ισλάμ. Να τα διδάξετε το εξής: δεν υπάρχει τίποτε πιο αξιολάτρευτο για εμένα από το να πεθάνω ως μουτζαχίντ (καθάγιασμένος πολεμιστής)».