Μετά τον «πάγο» οι «γέφυρες». Η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον θα πραγματοποιήσει αύριο και μεθαύριο αποστολή συμφιλίωσης στο Κίεβο για να συμβάλει στη διευθέτηση της πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Άστον θα συναντηθεί με όλες τις πλευρές, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κοινωνία των πολιτών σε μια προσπάθεια «εξεύρεσης πολιτικής λύσης», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Άστον, επικεφαλής μικρής αντιπροσωπείας θα επαναλάβει το αίτημα της ΕΕ «για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις βιαιότητες που διαπράχθηκαν σε βάρος των διαδηλωτών».

«Δεν πρόκειται για επίσημη διαμεσολάβηση, η ΕΕ δεν ισχυρίζεται ότι θα επιλύσει την κρίση, ένα έργο που ανήκει στις ουκρανικές πολιτικές δυνάμεις», τόνισε η ίδια εκπρόσωπος.

Για την επίσκεψη της Άστον συμφώνησαν χθες κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, χωρίς ωστόσο να ορίσουν ημερομηνία.