Την 12μελή γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος παρουσίασε ο νικητής των χθεσινών «ανοικτών εκλογών» της μεγαλύτερης δύναμης της ιταλικής κεντροαριστεράς, Ματέο Ρέντσι.

Πρόκειται για πέντε άνδρες και επτά γυναίκες με μέσο όσο ηλικίας τα 35 έτη, όπως υπογράμμισε ο ίδιος ο Ρέντσι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία των Δημοκρατικών, στην Ρώμη.

«Δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο η ενότητα του κόμματος… πρέπει να εργασθούμε όλοι μαζί. Δεν θα ξεκινήσω ένα μπρα ντε φέρ με την κοινοβουλευτική μας ομάδα», τόνισε ο 38χρονος νεοεκλεγείς γραμματέας, που είναι παράλληλα δήμαρχος της Φλωρεντίας.

Αναφερόμενος στο μέλλον της κυβέρνησης Λέτα, ο Ρέντσι τόνισε ότι «το ζητούμενο δεν είναι να πέσει η κυβέρνηση, αλλά να μπορέσει να δουλέψει ώστε να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις και οι άμεσες λύσεις που χρειάζεται η χώρα».

Ο Ματέο Ρέντσι επανέλαβε επίσης ότι «η τροποποίηση του εκλογικού νόμου αποτελεί προτεραιότητα για την Ιταλία» και αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο «δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό για χάσιμο».

Μεταξύ άλλων συνεχάρησαν τον νέο γραμματέα των Δημοκρατικών για την χθεσινή του άνετη υπερίσχυση στην διαδικασία με τη συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα και η Σουζάνα Καμούσο, γραμματέας του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου Cgil.