Η αιγυπτιακή αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μια διαδήλωση φοιτητών υπέρ του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι μέσα στο πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ, όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι ταραχές ξέσπασαν μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου και στη γύρω περιοχή όταν εκατοντάδες φοιτητές κατέκλυσαν τους δρόμους, εξήγησαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, διευκρινίζοντας ότι οι διαδηλωτές διέκοψαν την κυκλοφορία σε έναν σημαντικό οδικό άξονα που περνά μπροστά από το Αλ Άζχαρ.

Τέσσερα ιδιωτικά αυτοκίνητα και δύο περιπολικά πυρπολήθηκαν από τους φοιτητές οι οποίοι εκτόξευαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα και συνέλαβαν 58 "ταραξίες φοιτητές". Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Τον Νοέμβριο ένας φοιτητής έχασε τη ζωή του σε παρόμοια επεισόδια στο πανεπιστήμιο αυτό, ένα από τα σημαντικότερα ισλαμικά ιδρύματα του κόσμου.

Η "Συμμαχία κατά του πραξικοπήματος" που οργανώνει τακτικά διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι, κάλεσε τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν και πάλι αύριο Τρίτη υπό το σύνθημα "Οι φοιτητές οδηγούν την επανάσταση".