Συμπλοκή σημειώθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο μεταξύ εθνικιστών βουλευτών και συναδέλφων τους του φιλοκουρδικού κόμματος για τη χρήση της λέξης «Κουρδιστάν», που εδώ και καιρό είναι ταμπού στην τουρκική πολιτική.

Οι αρχές της Άγκυρας αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τη λέξη «Κουρδιστάν» για να αναφερθούν την αυτόνομη περιοχή των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, προτιμώντας τον όρο «κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση», καθώς φοβούνται ότι ο όρος «Κουρδιστάν» ενδέχεται να ενθαρρύνει τις αυτονομιστικές βλέψεις των Κούρδων της Τουρκίας.

Σήμερα οι βουλευτές του εθνικιστικού κόμματος MHP κατέθεσαν αίτημα ζητώντας να απαλειφθεί η λέξη «Κουρδιστάν» από τα πρακτικά του κοινοβουλίου.

Το αίτημά τους προκάλεσε την οργή των συναδέλφων τους του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), ένας βουλευτής του οποίου, ο Χασίπ Καπλάν, φώναξε: «Το Κουρδιστάν, οι Κούρδοι και η κουρδική γλώσσα υπάρχουν».

Το φραστικό επεισόδιο κατέληξε σε καυγά όταν ένας άλλος βουλευτής του BDP προσπάθησε να δώσει μια γροθιά σε έναν εθνικιστή συνάδελφό του. Άλλοι βουλευτές προσπάθησαν να τους χωρίσουν και μπλέχτηκαν στον καυγά.

Τον Νοέμβριο ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη «Κουρδιστάν» όταν δέχθηκε τον πρόεδρο της αυτόνομης περιοχής του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.