Τουλάχιστον 95.000 νεκροί το 2012 σε ένοπλες συγκρούσεις

Τουλάχιστον 95.000 νεκροί το 2012 σε ένοπλες συγκρούσεις

Τουλάχιστον 95.000 άνθρωποι έχασαν τον περασμένο χρόνο τη ζωή τους από ένοπλες συγκρούσεις και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άμαχοι, ανακοίνωσαν σήμερα στη Γενεύη ελβετοί ερευνητές.

Η φονικότερη σύρραξη μαίνεται στη Συρία, όπου σύμφωνα με την πρώτη ετήσια Έκθεση για τον Πόλεμο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ακαδημία Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενεύης, έχασαν πέρυσι τη ζωή τους περίπου 55.000 άνθρωποι.

Συνολικά 7.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν, αλλά ακόμη περισσότεροι, 9.000 άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό, όπου οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος μάχονται κατά του στρατού αλλά και μεταξύ τους.

Η έκθεση σημειώνει ότι συνολικά 24 χώρες εμπλέκονται σε διεθνείς ή εσωτερικές ένοπλες συγκρούσεις. Ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, την κατεχόμενη Κύπρο και τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Λίγες μόνο από τις ένοπλες συγκρούσεις κατέληξαν σε διώξεις για εγκλήματα πολέμου ή σε καταδίκες το 2012, παρότι η έκθεση επισημαίνει ότι η Βρετανία και οι ΗΠΑ οδήγησαν στη δικαιοσύνη κάποιους από τους στρατιώτες τους που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο