Το συνδικάτο αστυνομικών Siulp, εξέφρασε επίσημα την αλληλεγγύη του προς τους οδηγούς φορτηγών, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους υπόλοιπους πολίτες που διαδηλώνουν εναντίον του φορολογικού βάρους και της πολιτικής λιτότητας.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμμεριζόμαστε πλήρως τους λόγους που οδήγησαν στις διαμαρτυρίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στηρίζουμε την διαμαρτυρία των πολιτών που ζητούν να σταματήσει άμεσα ο στραγγαλισμός και η εκμετάλλευση των ιταλικών οικογενειών», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του ο γραμματέας του Siulp, Φελίτσε Ρομάνο.

Μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας αναφέρθηκαν σήμερα σε μια κίνηση μερικών εκ των αστυνομικών που βρίσκονταν χθες στο Τορίνο, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Πόρτα Σούζα: μετά από έκκληση των διαδηλωτών, αποφάσισαν «να βγάλουν τα κράνη τους και να τους αγκαλιάσουν σε ένδειξη αλληλεγγύης» (φωτογραφία).

Η ηγεσία της ιταλικής αστυνομίας ανέφερε αρχικά ότι «ήταν μια συνηθισμένη κίνηση, η οποία εξηγείται από το ότι η βάρδια των συγκεκριμένων οργάνων της τάξης είχε μόλις λήξει», το Siulp, όμως, διέψευσε την εξήγηση αυτή.