Τη Γιάμπρουντ, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στην επαρχία Καλαμούν, βόρεια της Δαμασκού, βομβάρδισε σήμερα ο συριακός στρατός.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Γιάμπρουντ θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο του στρατού.
Όπως δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, οι δυνάμεις του καθεστώτος, με την υποστήριξη μαχητών του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ και σιιτικές ιρακινές πολιτοφυλακές, βομβάρδιζαν σήμερα τα περίχωρα της πόλης.

Σύμφωνα με την εν λόγω οργάνωση, το καθεστώς ελέγχει πλέον σχεδόν το σύνολο της επαρχίας Καλαμούν και έχει θέσει υπό τον έλεγχό του τις πόλεις που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου που συνδέει τη Δαμασκό με τη Χομς.

Όμως η Γιάμπρουντ εξακολουθεί να είναι στα χέρια των ανταρτών, οι οποίοι στις αρχές Δεκεμβρίου κατέλαβαν τη Μααλούλα και διατηρούν θύλακες σε πολλά μικρά χωριά της επαρχίας.

Η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε σήμερα σε έκθεσή της ότι οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Άσαντ έχουν σκοτώσει σχεδόν 2.900 ανθρώπους «μεταξύ των οποίων περισσότερα από 200 παιδιά και 120 γυναίκες» στη διάρκεια περίπου 20 σφαγών από την αρχή της κρίσης τον Μάρτιο του 2011.

 

TAGS