Με συνάντηση με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσάρσκι ξεκίνησε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς επίσημη επίσκεψη στη Σόφια, όπου θα έχει συνομιλίες με τους ανώτατους αξιωματούχους της χώρας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, η οικονομική συνεργασία, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και οι σχέσεις στην περιοχή.

Μετά τις κατ' ιδίαν συνομιλίες των δύο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει συνεδρίαση των αντιπροσωπειών της Σερβίας και της Βουλγαρίας παρουσία του υπουργού Συγκοινωνιών της Σερβίας, Αλεξάνταρ Άντιτς, του πρέσβη της Σερβίας στη Σόφια, Βλάντιμιρ Τσουργκούζ, των Βούλγαρων υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών Νταναϊλ Παπάζοφ και Ενέργειας και Οικονομίας, Ντράγκομιρ Στοϊνεφ, της υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντεσισλάβα Τερζίεβα και του Βούλγαρου πρέσβη στη Σερβία, Άνγκελ Ντιμίτροφ. Οι κ.κ. Ντάτσιτς και Ορεσάρσκι θα παραχωρήσουν στη συνέχεια κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός θα έχει επίσης ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, τον πρόεδρο της Βουλής, Μιχαϊλ Μίκοφ και τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στανίσεφ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερβίας ο όγκος των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ Σερβίας και Βουλγαρίας τους πρώτους επτά μήνες του 2013 ανήλθε στα 441 εκ. δολάρια και είναι μειωμένος κατά 20% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2012.

Φέτος τον Σεπτέμβριο διεξήχθη στη Σόφια Σερβο-Βουλγαρικό Επιχειρηματικό Φόρου και τον περασμένο μήνα συγκροτήθηκε Βουλγαρο-Σερβικό Εμπορικό Επιμελητήριο με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και των εμπορικών ανταλλαγών.