Ρεκόρ επισκεπτών στο Βερολίνο τον Οκτώβριο

Ρεκόρ επισκεπτών στο Βερολίνο τον Οκτώβριο

Νέο ρεκόρ αριθμού επισκεπτών σημείωσε τον Οκτώβριο το Βερολίνο, καταγράφοντας αύξηση 3,1% εν σχέσει με τον Σεπτέμβριο. Οι επισκέπτες έφθασαν το 1,1 εκατομμύριο, με τους περισσότερους ξένους τουρίστες να προέρχονται από την Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Morgenpost, η πληρότητα στα ξενοδοχεία έφθασε το 63%, ενώ οι διανυκτερεύσεις έφθασαν τα 2,6 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,6% από τον Σεπτέμβριο.

Αύξηση, κατά 3,6%, σημειώθηκε και στον αριθμό των επισκεπτών που προέρχονται από χώρες εκτός Γερμανίας, αλλά και 2,3% στους επισκέπτες από άλλες περιοχές της χώρας.

Αξιοσημείωτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν η αύξηση των Ρώσων που επισκέφθηκαν το Βερολίνο: ήταν κατά 18,5% περισσότεροι από τον Οκτώβριο του 2012. Οι Βρετανοί παραμένουν ωστόσο οι πιο φανατικοί φίλοι της γερμανικής πρωτεύουσας — 39.800 επισκέφθηκαν την πόλη τον Οκτώβριο. Πτώση, κατά 8%, σημειώθηκε στον αριθμό των Αμερικανών που ταξίδεψαν ως το Βερολίνο, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012.

Απαντώντας σε ερωτηματολόγιο, το 50% των επισκεπτών δήλωσε ότι πόλο έλξης αποτέλεσε για αυτούς η μεγάλη προσφορά πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ το 90% αναφέρθηκε στην σημασία των ιστορικών μνημείων που βρίσκονται στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, οι επισκέπτες που έρχονται στην πόλη για να επισκεφθούν μουσεία ή να παρακολουθήσουν παραστάσεις και συναυλίες μένουν συνήθως πολύ περισσότερο από τους άλλους τουρίστες, με μέσον όρο τις 4,2 διανυκτερεύσεις.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο