Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπαγκλαντές επικύρωση τη θανατική καταδίκη του ισλαμιστή ηγέτη Αμπντούλ Καντέρ Μουλά.

Ο δικαστής απέρριψε την έφεσή του, σημειώνοντας ότι η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την εκτέλεσή του.

Ο κ. Μουλά αναμενόταν να εκτελεστεί την Τρίτη, ωστόσο η διαδικασία ανεστάλη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει οριστεί νέα ημερομηνία.
Είχε καταδικαστεί το Φεβρουάριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας του Μπαγκλαντές από το Πακιστάν, το 1971.

Ο υπαρχηγός του κόμματος Τζαμάατ Ε Ισλάμι, από την πλευρά του, αρνείται τις κατηγορίες.

Το κόμμα έχει δηλώσει ότι θεωρεί τη δίκη πολιτικά υποκινούμενη.

«Δεν υπάρχει πια κανένα νομικό εμπόδιο στην εκτέλεσή του», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του Μπαγκλαντές Μαχμπουμπέι Αλάμ στο Γαλλικό Πρακτορείο, εν μέσω χειροκροτημάτων φιλοκυβερνητικών νομικών.

Ο κ. Αλάμ σημείωσε ότι ο κ. Μουλά έχει εξαντλήσει κάθε νομική δυνατότητα αμφισβήτησης της απόφασης και δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει χάρη από τον πρόεδρο της χώρας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Μουλά, ωστόσο, αμφισβητούν τα σχετικά πορίσματα.

Τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, ήταν δρακόντεια εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης την Πέμπτη.
Ο κ. Μουλά είναι ένας εκ των πέντε ισλαμιστών ηγετών οι οποίοι καταδικάστηκαν σε θάνατο από το Δικαστήριο Διεθνών Εγκλημάτων το οποίο συστήθηκε στην ασιατική χώρα για να εξετάσει θηριωδίες οι οποίες διεπράχθησαν κατά τον πόλεμο του 1971, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις είχαν χάσει τη ζωή τους έως και τρία εκατομμύρια άνθρωποι.