Ικανοποιημένος από την πορεία των ερευνών για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο εμφανίστηκε ο εισαγγελέας της Σερβίας για τα εγκλήματα πολέμου, Βλάντιμιρ Βούκτσεβιτς υπογραμμίζοντας ότι αποδείχθηκε ότι τα εγκλήματα έχουν διαπραχθεί και ότι πρόκειται για εγκλήματα πολέμου που δεν παραγράφονται.
   
"Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την πρόοδο των ερευνών και παρέχουμε ισχυρή επιμελητειακή υποστήριξη. Τους βοηθάμε στην αναζήτηση μαρτύρων, στην κλήτευσή τους. Νομίζω πως έχει αποδειχθεί ότι τα εγκλήματα έχουν διαπραχθεί και το μόνο που έμεινε είναι να φθάσουμε στους δράστες" δήλωσε ο κ. Βούκτσεβιτς στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας RTS.

Ο γενικός εισαγγελέας της Σερβίας για τα εγκλήματα πολέμου ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τι εννοούσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, Τζόναθαν Μουρ όταν έλεγε ότι είναι πεπεισμένος ότι τα αποτελέσματα για το εμπόριο οργάνων στο Κόσοβο θα είναι γνωστά έως το 2014, έτος κατά το οποίο λήγει η νόμιμη προθεσμία των 15 χρόνων για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου. 

"Δεν γνωρίζω τι σκεφτόταν, είναι γνωστό ότι τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται. Πρόκειται για εγκλήματα πολέμου και είμαι πολύ ικανοποιημένος με την πορεία των ερευνών" σημείωσε ο Σέρβος ειδικός εισαγγελέας.