Ένας νεαρός άνδρας σκοτώθηκε σήμερα σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ενώ η αστυνομία διέλυσε, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, τις διαδηλώσεις που είχαν οργανωθεί υπέρ του σε όλη τη χώρα.

Στο Σουέζ ένας 23χρονος χτυπήθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια των ταραχών ενώ τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας. Στην ίδια πόλη οι διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα περιπολικό.

Στο Κάιρο η αστυνομία διέλυσε τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί σε πολλές συνοικίες, στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων κινητοποιήσεών τους, παρά την ασυνήθιστα χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε και τη σχεδόν αδιάλειπτη βροχόπτωση. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας υποστήριξαν ότι οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 54 «ταραξίες» σε όλη τη χώρα.

Στη Μαχάλα, στο Δέλτα του Νείλου, η αστυνομία επενέβη μετά από μικροσυγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι ενώ στο Φαγιούμ, στα νότια του Καΐρου, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και στο Κένα, νοτιότερα, καταστράφηκε ένα περιπολικό.

Η «Συμμαχία κατά του πραξικοπήματος», ο συνασπισμός που οργανώνει τις διαδηλώσεις, κινητοποιεί σχεδόν καθημερινά διαδηλωτές που ζητούν την αποκατάσταση του ισλαμιστή προέδρου ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό τον Ιούλιο. Οι συγκεντρώσεις αυτές θεωρούνται "παράνομες" δεδομένου ότι ένας νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα υποχρεώνει τους οργανωτές να ενημερώνουν τις αρχές τρεις ημέρες πριν από οποιαδήποτε κινητοποίηση για να τους δοθεί η σχετική άδεια από το υπουργείο Εσωτερικών.