Δεκαοκτώ εργάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Ιρανοί, σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων έξω από την πόλη της Μουκταντίγια, στο βορειοανατολικό Ιράκ, ενώ έσκαβαν χαντάκι για την επέκταση αγωγού φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι 15 ήταν Ιρανοί και οι τρεις Ιρακινοί. Όπως αναφέρει το BBC, άλλοι πέντε Ιρανοί και δύο Ιρακινοί τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλες επιθέσεις νωρίτερα σήμερα στην ιρακινή επικράτεια με τη βία να παραμένει καθημερινό φαινόμενο παρά τα μέτρα που έχουν λάβει οι δυνάμεις ασφαλείας. Στην πόλη Ναχραουάν, κοντά στη Βαγδάτη, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη δίπλα σε ψαραγορά με αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ανθρώπων.

Στο Ραμαντί, στα δυτικά της πρωτεύουσας, βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει σε ένα αυτοκίνητο ενώ βρισκόταν κοντά σε ομάδα αστυνομικών, σκοτώνοντας ένα πολίτη.

Στη Βαγδάτη ένοπλοι σκότωσαν δύο άτομα, ένας εκ των οποίων ήταν υπάλληλος του υπουργείου Εμπορίου.

Τα επεισόδια βίας στο Ιράκ έχουν αυξηθεί φέτος σε επίπεδα παρόμοια με εκείνα του 2008 και του εμφυλίου πολέμου που αιματοκύλισε την χώρα μετά την αμερικανική στρατιωτική επέμβαση του 2003. Από τις αρχές του έτους έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 6.350 άνθρωποι.

TAGS