«Ο ύποπτος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σχολείο και είναι προφανές ότι αυτοπυροβολήθηκε», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Αράπαχο Γκρέισον Ρόμπινσον.

Ο δράστης, που ήταν και αυτός μαθητής του Λυκείου Αράπαχο στο Σεντένιαλ, στα νότια προάστια του Ντένβερ, είχε ως στόχο του έναν καθηγητή του σχολείου. «Ο μαθητής είχε ως στόχο του έναν συγκεκριμένο καθηγητή (...) ο καθηγητής ενημερώθηκε για την κατάσταση και έφυγε γρήγορα από το λύκειο», είπε ο Ρόμπινσον.

Ο ένας από τους μαθητές που πυροβολήθηκαν νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ένας δεύτερος μαθητής εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ενώ ερευνούσαν το χώρο και είναι πολύ ελαφρά τραυματισμένος. «Δεν είμαστε βέβαιοι ότι το τραύμα του οφείλεται σε σφαίρα», δήλωσε ο σερίφης.

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν εικόνες από το σχολείο στις οποίες διακρίνονταν ομάδες μαθητών να εγκαταλείπουν το κτίριο και να συγκεντρώνονται στο γήπεδο του λυκείου, που ήταν καλυμμένο με χιόνια.

Το Σεντένιαλ απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Ορόρα όπου το 2012 ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε κινηματογράφο σκοτώνοντας 12 θεατές. Βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στο Λύκειο Κολουμπάιν όπου το 1999 δύο μαθητές σκότωσαν 13 συμμαθητές τους.

TAGS